Украiнська - моя мова

УКРАЇНСЬКА – МОЯ МОВА

Мамо рідна, що то сталось?
Невже ж я не твій бо син?...
Мені «добре» вже дісталось
До моїх старих сивин.

Українська – твоя мова,
Що зійшла у гомін мій,-
У віршах моя розмова.
О, послухайте ж мерщій.

Усім я кажу, що мама
Віддала мені свій спів,
Той, що лине недаремно
У строфі красивих слів.

Інші кажуть, що не я то...
Хтось за мене душу рве
Та складненько і завзято
Скоро зв’язки надірве.

Ой ти, мамо моя рідна,
Запеклась образа ця,
Вся вона смутна, негідна
З перших слів і до кінця...

Моя спроба вірш писати
Спокій рве вже третій рік,
Не мені ж себе благати,
Щоб заснув він у мій вік.

Вірш, слова, що супроводять
Мене кожний час і день,
До ладу мене приводять
У тремтячий дзвін пісень.

Українська  моя мово,
Ти в мені, бо ти жива.
У моїм житті не нова -
Почались твої жнива.




13.12.2011


Рецензии
Вражаючий твір. Зачепило...

Артур Грей Эсквайр   28.06.2016 00:31     Заявить о нарушении
Щиро дякую!!!..
З повагою,

Виктор Плут   28.06.2016 00:58   Заявить о нарушении