Криниця

            КРИНИЦЯ

Я з глибокої криниці
Бачив зорі серед дня,
Вся вода була криштальна,
Мов у край прийшла весна.

А то бу;ла осінь сіра
З вітром, з краплями роси.
Я повірив у повір’я:
„Раз вода – то назавжди.”

Лише з нею починаєм
Та закінчуєм життя,
Наш колодязь з водограєм
Нам дарує набуття.

Ой, кринице – зоре ясна,
Ти - росиночка моя,
Ти завжди моя чарівна
І  прозора, як весна.

В тебе сту;денька¬ водиця
Найживильна від усіх,
Бо ти копана криниця,
Біля тебе завжди сміх.

Ти є символ Батьківщини,
Сили, святості, краси.
І  родючості, безсмертя,
Щирій в серці чистоти.


9.12.2011

Зб. 7 с.51-52


Рецензии