Пiсня менi спокiй не да

ПІСНЯ МЕНІ СПОКІЙ НЕ ДАЄ

Пісня мені спокій не дає,
Жалібно тремтить у златім
                полі,
Іволга там сумно виграє
Те, що не сховати в її долі..

І тому не знаю, як мені
Душу від печалі відгукнути,
Біль, на жаль, не в змозі я тобі
Щось розповісти про думки
                смути.

Втім, пташинко, іволго, благаю:
Не бентеж уранці ти мій біль,
Той, що я з літами забуваю,
А ти раниш душу звідусіль.

Протяжна, скрипуча твоя пісня
Хай лунає й радісно звучить,
Щоб усе прийшло це на весілля,
В хорі там вона не замовчить.

28.11.2011

Зб. 7  с.28


Рецензии