Рiдна мова

             РІДНА МОВА

Рідненька мова ніжно грає
Дзвінким струмочком по весні,
Її пісні добром лунають,
Блискучим сяйвом вдалині.

Прекрасна мово - ти співуча,
Легка, стрімка, як добрий друг,
Красою свіжою квітуча
У співах радісних навкруг.

У то;бі музика привітна,
Що з нею кожен ожива.
Така дзвінка і така рідна,
Віками завжди молода.

У тебе простору безмежжя,
Де вітер з волею гуля.
Красивий  голос правди вічний –
Його ніхто вже не спійма.

О, мово щира, українська,
Лети, чаруй мій рідний край,
Ти моя батьківська, синівська*,
Ти мого серця справжній рай.

Лунай же, мовонько квітуча,
Усім даруй ти слова чар,
Щоб назавжди була співуча,
Не знала лихо і печаль.

З промінням сонячним, як муза,
Ти залети у кожен дім,
Щоб всі були здорові й дужі,
Щоб линув в серці передзвін!

Хай знають всі моє бажання,
Воно у співах й наяву:
Пісенним подихом кохання
Тебе, рідненька, збережу.

22.11.2011

      *СИНІВСЬКА – Синівський район, де народився мій батько.

Зб. 7 с.22-23


Рецензии