Дзвiн церковний

 ДЗВІН ЦЕРКОВНИЙ
 
Дзвін церковний роздається,
Кличе нас до храму він –
В голубому піднебессі
Чую я священний дзвін.

Він від батька, від святого
Йде змивати всі гріхи
До дорослого, малого,
До всіх зрячих та сліпих.    

Всіх таємно очищає
Той церковний передзвін.
Урочисто хор співає –
Шле до Бога наш уклін.

І бентежать звуки пісні
Струни  кожної душі,
Бо від серця йде молитва
В оцій храмовій тиші.

Я тихесенько, блаженно
До ікони припаду,
До тієї, що з дитинства
Причащатися ходжу.

Там же я і окроплюся,
Богу щиро поклонюся
За усіх, ким так горджуся,
За дітей я помолюся.



13.11.2011


Рецензии