За все вклоняюсь тобi, земле

ЗА ВСЕ ВКЛОНЯЮСЬ ТОБІ, ЗЕМЛЕ
               

Кобзар, я чую, звучно грає:
Струни дзвенять на зелен-гай.
Мелодія так душу зачіпає,
Бо це ж то мамин сизий край.

Моя ріднесенька матусю,
Я серед поля, де копи.
Там, мабуть, ти колись, Ганнусю,
Жнива в’язала у снопи.

Немов я тут почув твій голос,
Протяжну пісню...”Жито... жить”
А може це співає колос,
Весело, радісно бринить.

Він весь жовтавий... злотом сяє,
Його мені не обітнуть.
Душа моя вже з ним співає,
Про те, що вже не повернуть.

Про це ж журавочки клекочуть,
У поле звуть і звуть мене,
Мабуть, сказати про щось хочуть,
Про те, що, звісно, не мине.

І я біжу в безмежний простір,
Зі мною разом вітерець,
У спогад зоряний про матір,
Про тихий щем наших сердець.

За все вклоняюсь тобі, земле:
За свою неню, край пісень,
За мою долю, за минуле,
За кожний свій щасливий день.

24.02.2012

Зб.10 с.4-5


Рецензии
Виктор,
Я не знаю украинского языка, но - НИЗКИЙ ВАМ ПОКЛОН за то, что пишете на этом замечательном языке!

Спасибо!!!

Ирина Щёголева-Экштут   27.06.2016 04:24     Заявить о нарушении
Большое спасибо Вам, мой Друг!!!

Виктор Плут   27.06.2016 14:57   Заявить о нарушении
Виктор, почитай новый стих!Максим

Максим Кравецкий   27.06.2016 16:11   Заявить о нарушении