Теплi речi, або Кажи, це вже лiто?

Кажи, це вже літо? Чи знову сваритись на хмари?
Молитись на блискавок мить крізь вікно задзеркалля?
І сонячний промінь сприймати за літа примару?
І кликати душі зірок в час нічного провалля?

Так, хочеться літа! Я прагну спекотного літа!
Щоб ти не ховала щоранку оголені плечі.
Щоб сяяла біля віконця, струнка і тендітна.
Щоб тихо зітхали по дальніх кутках теплі речі.

Щоб знала, як світ чоловічих очей шаленіє.
Щоб сонце тебе цілувало у білі коліна.
Зітхала вночі: чом на спині загар пломеніє, –
не плач, це не опік – це я цілував твою спину...


Рецензии