Передсон

В глибині серцевих виток,
Де буяє цвіт життя,
Я гортаю дивний свиток
Помираючого дня.

Я гортаю ледь по-троху,
Щоб нічого не впустить.
Хай у тім не буде проку,
Я кохаю кожну мить.

Бо вони усі, мов ціле,
Щось прожите за цей день.
Щось таке до серця миле
Зачинає світ натхнень.

За цей день було і інше,
Щось жорстоке та бліде,
Що, мов кров холодних вишень,
Стежкой небуття веде.

Та це все затьмарить разом
Мій солодкий, тихий сон.
«Я не піддаюся сказу», -
Це моєго дня закон.


Рецензии