На гачку

Кожен в долі на гачку,
Де наживка тільки різна,
Вибирай клювать яку
Схильність в кожного ж залізна.

Хтось на долар заклював,
Захотів багатим стати,
Все, що схоче, те б і мав,
І не сів за це за грати.

А хтось клюнув на любов,
Щоб жіноцтва мати роту,
Їм брехати знов і знов
Й за їх гроші жить нівроку.

Клюнув хтось на доброту
І на чесність без багатства,
Щоби правдоньку святу
Знало скрізь людське все братство.

Більшість в праці на гачку,
Все життя щоб працювати,
Мати силу не слабку
І життя побудувати.

На злодійство клюнув хтось,
Щоби з решти реготати,
Відібрати у них щось
І горілочку ковтати.

Манить доленька всіх нас
Хто і як хотів би жити
Тож вирішуй є ще час
Як тобі не заблудити.
12.06.16.


Рецензии