п рнай

що ти, милий, схилив голівоньку,
наче падає Третій Рим?
де згубив ти полярну зіроньку,
коли став, наче пілігрим?
ти ж казав, що всі чОрти в вирії
грають в покер, танцують джайв,
загубились в Ірані й Сирії,
ловлять пулі, а з ними - кайф;
що вони всі, неначе атоми,
розпадаються там і тут,
світять сонцями, наче лампами
і закінчують інститут;
ти ж казав, що вони всі найняті
для розклеювання афіш;

"в тихім вирії чОрти зайняті!" -
тож пірнай. ти чого стоїш?

що ти, милий, схилив голівоньку,
наче шлях затулив темний дим?
ти не бійся: в лихую годиноньку
буде твОїм мій рідний дім.
я навчу тебе грати в покер,
щоб джек-потом платити за джайв.
заховай у кишеню джокер -
і відчуй цей пекельний драйв;
я покАжу тобі стежки Сирії,
щоб ти швидше знайшов Іран;
нагодую не іжею - мріями
й проведу на центральний майдан,
звідти трошки до мОго подвір'я,
що відкрите усім вітрам.

тож пірнай у наш тихий вирій,
ти сподобався мОїм чортам.


Рецензии