Росою небо плаче уноч1

Росою небо плаче уночі; 
За вбитими сумує Україна…
Вам не вдалось, бездушні палачі,
Поставити народ мій на коліна…

Вам не вдалось, підступні москалі,
Спаплюжити і знищити Вкраїну.
Тож згинете, ординці-палії,
Так й не здолавши втомлену країну...

І, хоч би як не розпирав вас гнів;
Та, що б не затівали ви, приблуди…
Моя земля, свята споконвіків,
Стоятиме… І так довіку буде…


Рецензии