Дз ны сон
Каб сынкі спалі да ранку:
- Люлі, люленькі, люлі
Не кладзіся на краі,
Прыйдзе шэранькі ваўчок
Цябе схопіць за бачок...
Цімафейку сніцца сон,
Што патрапіў у казку.
На каньках танцуе слон
За баранкаў вязку.
Павуцінку тчэ камар,
Муха мёд збірае,
А лянівая пчала
Сонна пазяхае.
Курка плавае ў рацэ,
Там і заначуе.
А свіння сваёй дачцэ
Песеньку кукуе.
Бусел сее агуркі,
Каб знайсці там дзетак.
Пяюць хорам шчупакі
Пра возера з кветак.
Чарапаха бяжыць крос -
Поезд абганяе.
А ў вагоне кот - матрос
Танцы аб'яўляе.
Яшчэ б мноства небыліц
Сніў бы Цімафейка,
Ды зваліўся з ложка ніц
Брат яго Андрэйка.
Забурчаў: - Чаго ты пхнеш
Мне каленкі ў бокі!
Гэтак з табой не заснеш
І праспіш урокі.
Цімка круць - верць на бачок:
- Я не вінаваты!
Гэта шэранькі ваўчок
Мне шчыкоча пяты.
******
А вас, дзеткі, папрашу,
Усё ў сне - небыліцы
Пастаўляйце Цімашу
На свае паліцы.
Свидетельство о публикации №116060710400