Murmansk. из Олег Воропаев
stretch to the black squares of blurry windows.
Northern city on the same seven winds.
Northern city in gray hills prison.
Light is the gait of the pale-color clouds.
In the docks lemon vodka is drunk by captains.
Under the old ships the bay is sullen.
Icebreaker sleeps - a wave licks the wounds.
Northern city. What else to wait?
Northern city. Summer days of a rowan-tree.
Behind beacons - the spindle of rain.
Dark cliffs ... The wind.
***
Быстрое лето. Руки костлявых трав
тянутся к чёрным квадратам размытых окон.
Северный город на тех же семи ветрах.
Северный город в сером плену сопок.
Палевых туч лёгок полярный аллюр.
В доках лимонную водку пьют капитаны.
Под кораблями старый залив хмур.
Спит ледокол – лижет волна раны.
Северный город. Чего же ещё ждать?
Северный город. Рябиновых дней лето.
За маяками - веретено дождя.
Тёмные скалы… Ветер.
Свидетельство о публикации №116060402678