Какое дело мне С. Тисдейл, пер. с англ

 
       Какое дело мне, что в томных снах весны
          Не снимут песни с тайн моих покров?
       Они лишь аромат, а я - огонь, кремень,
          Я есть ответ, они - всего лишь зов.

       Какое дело мне, ведь на любви уже конца печать,
          Пусть сердце говорит, а разум будет нем, меня тая.
       Достаточно силен и горд он, чтоб молчать,
          Слагает песни сердце, а не я.

                What Do I Care?
                S. Teasdale
       What do I care, in the dreams and languor of spring,
          That my songs do not show me at all?
       For they are a fragrance, and I am a flint and a fire,
          I am an answer, they are only a call.

       But what do I care, for love will be over so soon,
          Let my heart have its say and my mind stand idly by,
       For my mind is proud and strong enough to be silent
          It is my heart that makes my songs, not I.


Рецензии