Пакахау жа я дзяучыну

Пакахаў жа я дзяўчыну,
Што прыехала сюды,
І хаджу цяпер я моўчкі,
Бы набраў у рот вады.
Сэрца рвецца ад тугі–
Як прызнацца ў пачуцці?
Жах абуйвае мяне,
Як  падходжу  да  яе.
-Мой агеньчык у вакне,
Прыгажэй няма нідзе!
Пойдзеш замуж за мяне?
Пакахаў  жа  я  цябе!-
-Ты прыгожы,добры хлопец,
І як прыйдзе той марозец,
Засылай сватоў да нас
І трымай бацькоў наказ!-


Рецензии