Кал ласка

Паслухай адну цікавіну
не пра Кейстута і Гедыміна, 
а пра тое, што некалі ноччу
Рагнеда заплюшчыла вочы.
Паслухай не пра Рагнеду,
а пра тое, што некалі летам
у Грюндвальд прыйшлі крыжакі.
Іх выгналі з нашай зямлі.
Паслухай  не пра іх,
і спыняцца думкі пра тых,
хто ў мінулым стагоддзі
загінуў у сваім жа народзе.
Паслухаць адну цікавіну
З гісторыі аль жа з навіны
не сорамна, нават не цяжка.
паслухай адну, калі ласка.


Рецензии