Поет лауреат

Рука розквітла кулаком,
А соловей в гаю щось крякав,
Поет надумав це бігом
І далі все таке вже ляпав.

Хвалило радіо його,
Лауреата, переможця,
Немов у дошку вже свого
Поета, диктора, промовця.

Хотів би я тим кулаком
По його пиці добре вдарить,
Щоб гелготав він гиндиком,
А кожен думав він це марить.

Прости мені мої слова
О, милосердний наший Боже,
Хай соловей в гаю співа
І спів поет почути зможе.

Щоб він нарешті зрозумів
Що соловей пісні співає,
І не вживав гидотних слів
Й кулак не квітка хай це знає.
23.05.16.


Рецензии