Ставок Тартак

Лелечим гніздам коло хати,
В раю маленького ставка,
Так захотілось розказати,
Яке життя у Тартака.

Дрімають сосни під горою
І сердяться на жабокрик,
Що так зривається водою.
І сон святий,звичайно ж,зник.

Виходить сонце із-за лісу,
Ковтає струменем туман.
А  щебет, квакіт- хоч записуй,
Ну, просто рветься на таран.

То тут, то там скидає риба,
І сяє сріблом очерет.
На греблі верб зелені глиби
Складають листяний букет.

Мов спокій сам, дрімає плесо
Зелено - сірого  ставка.
Заснув лелека піднебесний
Там, де  й  поживок відшукав.


Рецензии