***

у наступному житті тобі воздасться все, що ти подаруєш світу.

відтепер в кожному моєму вірші твоє ім'я
читається - навіть незрячим - поміж рядків.
відтепер про мої пригоди, тріпи, передбачення
із сільпо, розлучення батьків
слухають пси і пташині зграї, бармени,
бомжі, навіть одногрупники,
гречні кондуктори зі швидкісного
трамвая, навіть батьки,
словом, будь-хто, крім тебе,
словом, будь-хто, але не ти.

відтепер я граціозно падаю
на ескалаторах, що підіймаються,
б'юсь головою, кочусь вниз,
отримую струс мозгу і три
закриті черепно-мозкові -

але наймайстернішне падаю в очах
людей, котрі колись осмілились
не пройти повз,
падаю
і лечу догори, лежачи
долілиць.


Рецензии