На Томи

Избяга момчето ми много далече -
заключи усмивката детска и ведра,
захвърли ключа и замина.

През девет морета,
през девет гори чак в десета
замина моето малко момче ...

Ще тръгна да търся ключа надалече -
през девет морета,
през девет гори чак в десета.
 
Няма да търся ключа през морета
нито през девет гори -
не е ли заключен в сърцето ми
майчино,клето,

ключът от усмивката светла
на пораслото мое момче?


Рецензии