Блок очень красив,

Blok is extremely handsome,
As haughty Jewish angel,
But he’s got almost childish,
Open and charming smile,

Rarely –as an old friend
He smiles at you from video,
His reading – mystic-serious,
High, noble, strict, sublime!

Everyone was in love with him:
some thrill, some awe, some fear.
Not bought by the new power -
he died unlike the venal.

***
Блок очень красив,
как статный еврейский ангел,
но он как ребенок открыт
с улыбкой очень приятной.

Редко - как старый друг,
улыбается вам на видео.
как мистик - серьезен, строг,
благородный, возвышенный.

Каждый в него влюблен,
с ужасом, страхом, дрожью.
властью не куплен он,
смерть - не с продажной ложью.


Рецензии