Заклевам те!

Генка Богданова

Заклевам те, не си отивай преди мен!
Недей! Не ме напускай докато съм жива!
Без тебе в нощ ще се превърне моят ден.
Сърцето ми ще носи дреха от коприва.

Без теб ще опустее този  земен свят.
Без теб, душата ми  от мрак ще ослепее.
Животът ще е тъжен, скучен и без цвят,
без теб и птицата във мен ще онемее!

Заклевам те, не пускай моите ръце,
води ме през живота до сетния ми дъх!
Когато спре да бие моето сърце,
ще се превърна  в топъл, ласкав, нежен лъх.

И пак ще галя  с обич  скъпото лице.
Невидима ще те целувам  по очите,
Със спомени ще топля твоето сърце,
ще се усмихвам от небето, сред звездите.


Рецензии