Да воблака

Лёгка табе.
Ты бліжэй да зорак.
Ты бліжэй да блакіту неба.
Да воблакаў.

Смешна табе
Глядзець на ўсіх звысоку.
Глядзець удалячынь з натоўпу людзей
З народу.

Мне жаль цябе,
Калі дразняць “дылдай” або “шафа”.
Калі ты плачыш, што вельмі вялікі.
Або высокі.

Ты высокі. Не страдай.
Гэта цудоўна! Наадварот ганарыся,
Што ты не такі, як ўсе.
Ганарыся.

І твой боль і смутак.
Пойдзе далёка.
Да воблакаў.


Рецензии