Навчи мене топити лiд

Навчи мене топити лід
і тамувати літню спрагу.
Робить конем останній хід
і не втрачати рівновагу.

Навчи мене серед снігів
когось теплом своїм зігріти.
Напевно примхою Богів
мені судилося горіти.

Навчи тримати у руках
і не лишать болючий опік.
Почуй в моїх ти молитвАх
як хочеться відчути дотик...

Навчи горіть серед людей
і не приносити їм шкоди.
Навчи не прикривать очей
і більш не викликати подив.

Навчи мене. Я спалахну...
і з попелу більш не повстану.
Й в погоду вітряну, нічну
розвіюся над океаном.


Рецензии