А. Пушкин Туча

А. Пушкин
           Циф

ЧкIанвай саврухдин эхиримжи циф!
Цава тек вун физва, саки кваз гьайиф.
Тек вуна гузва  хъен, пашманвал галаз,
Тек вуна гъизва дерт гъамар  шад йикъаз.

Битав галчукнавай на цав мукьвара,
ЦIайлапанди вун кьаз, гузвай кичIерар,
Ва на акъудзавай сир галай ванер,
Марфадив тухариз къаних тир  чилер.

Эхь, бес я, чуьунуьх хьухь! ЧIав  алатнава,
Чилер цIийи  хьанва, тIурфан катнава,
Гаруни, кинариз, пешер  тарарал   
Чукуриз, тазвач вун секин цаварал.


Рецензии