***

Р И К1 Е Л     Х К И З


Кьилел бешме, гъилик цамар,
Жегьил рушан, къуьнуькни квар.
Тентес-тентес вегьиз камар,
Эвич1зава  чар  булахдал.

Яд галтадна ахц1урна квар,
Хкаж жезва а бахтавар,         
Квачеллай чувекрин к1уфар
Ак1уриз  гуьнед   яхадал.

Бешмедик квай а лацу чин,
Генан лацуз акваз вичин.
Ранг къачуна лацу чарчин,
Шикил хьиз, алай  хунчадал.

Далдадикай, чинар таран,
Хкатай зун,- акур  рушан,
Къалаблухди, уьркуьт къушран,
Ухшар къведай гъана гьалдал.

Уьркуьт хьана кткана хъвер,
Квар къуьневай,  рушак иер.
Ихьтин айгьам жедан мегер
Лугьуз, руша акъудна "къал"...

Ихтилатиз ширин-ширин
Гьиссерикай  чи рик1ерин.
Гуьрцелдал кьван к1валин варцин
Хтанай чун...  ахквадайвал.

Къе рик1ел хкиз  а чиг вахтар,
Къужани къари - агьил таяр,
Ацукьнава, гьал яз пайгар,
Варар патав гвай куьсруьдал.


2014 й.


Рецензии