М. Ахмедова-Колюбакина. Не могу на тебя наглядетьс

Зун ваз килигунал тух жезвач

Зун ваз килигунал тух жезвач хьи гьикI…
Вахтунин саврухар къугъвазва чинал,
Абру къай  кутазва  ргазвай рикIик,
Эхирни са жуьре секин жедайвал.

Гимиди атIузва кьве гьуьлуьн ара,
Саки крар гала вилик  йисарин,
Амма алатнава къушарал  гьарай,
Ван къвезвач сакIани заз ви гафарин.

Эхь, чиз-чиз атанва вахт чаравилин,
ГалкIизва легьзедин ценерикай зун,
Заз есирвиликай жуван хиялрин,
Залум азадвилиз кандач акъатун.

Гьуьлуь лепе гузва Лета вацIу хьиз,
МичIидик вили тир ятарив къугъваз,
Къакъатда зун вавай, хабар авачиз,
Катиз тежедайвал зи гуьгъуьнаваз.

----------------------------------

Не могу на тебя наглядеться
Марина Ахмедова-Колюбакина
* * *
Не могу на тебя наглядеться…
Ветер времени дует в лицо,
Остужая горячее сердце,
Чтоб смирилось, в конце-то концов.

Катер бодро пролив рассекает,
Словно всё у него впереди,
Но от криков назойливых чаек
Слов твоих мне слышно почти.

Понимая, что надо расстаться,
За мгновение это держусь
И из плена своих имитаций
На жестокую волю не рвусь.

За бортом плещет море, как Лета,
Темно-синей играя водой…
Я уйду от тебя незаметно,
Чтоб не смог побежать ты за мной.


Рецензии