Хижак. Чорнобилю-30

На кожну травинку, ромашку чи руту,
У кожну краплинку струмка чи ріки.
Розкидає Звір свою страшну отруту
Щоб знищить навколо живе навіки.

Хижак причаївся у древньому борі,
В селі, у садку, у домівках людей.
Застав хлібороба на ниві у полі
І в місті втрутився в забави дітей.

Накрив своїм саваном місто і річку,
Поставив до бою людей, як сім’ю.
Усе занотовано в пам’яті стрічку
Про юність, опалену жахом мою.

Кружить над реактором білий лелека
І я розумію – то чиясь душа.
У згадці тих днів – радіація, спека.
Дорога у куряві в пекло вела.

Щоб долі й життя заплести в Саркофазі,
Ваяти їх, певно, іще не одного…
Та все ж повертаються сюди, наразі
Лелеки, як пам’ять про тії дороги.
29.04.2016


Рецензии