Дагъларикай фикирар

 Бегьерар квай михьи тум чилериз вегьез
Чин дагъларин кук1ушра къекъвезва гатфар
Хуш авазрин ванер тваз хайи ватанда
Цуьк акъудай тарарал ацукьна къушар//

Зун физвай шегьре рекьер дагълариз элкъвез
Акъвазнава вилик зин вегьез твазвач кам!
Вил хьанва вахъ ВАтандин суракьиз-къекъвез
Эй кьуру тан! Лагь себеб сефил тунвай ам/

Лугьузва за зун я халис лезги чилин руш
Са арайра элкъвезва кьил ягъазвач жувахъ
Вилерикай карагзача дагълар рик1из хуш
Къекъведайла Амстердамда жен тийиз ч1алах!

Им жедай кар яни кьван гьинава зин чил
Вири хьтин зунни бес тушни са инсан
Рагъ аваз къвазвай марфади гатазва зин кьил
Къекъвезва зун мад рахаз хиялрив жуван!


Рецензии