сльози ЧАЕС

У тисячах вимірюється горе
Можливо океаном терпких сліз
Тридцятий рік заплаче небо знову
За тими, хто сьогодні жить не зміг

Причиною для більшості не старість
Не зморшки обірвали їм життя
Реактор з'їв здоров'я й їхню радість
Забрав простих людей серцебиття

Душі сьогодні менше половини
Від вибуху зривається сльоза
Той день заплів життя людей полином
По віях розтікається роса

Забути це вже стане неможливим
Навічно це залишиться в жалю
Сердечну пам'ять голосом хрипливим
До скронь руками горя притулю....

P.S. 26 квітня в 1986 році сталася найстрашніша катастрофа століття - аварія на Чорнобильській АЕС. Постраждало дуже багато людей. Ціле місто пішло в нікуди.
Цього року виповнилося 30 років з моменту Чорнобильської катастрофи. Виросло вже ціле покоління, яке не застало ту жахливу трагедію, але в цей день ми традиційно згадуємо про Чорнобиль. Адже тільки пам'ятаючи помилки минулого можна сподіватися не повторити їх у майбутньому.


Рецензии
Вірш чудовий! Але людство не вчиться на своїх помилках...

Ляля Стрибная   28.04.2016 22:04     Заявить о нарушении