Звернення до громадян

Дійсно ви сказились, громадяни,
Живете у темряві болот,
На блакить кладете брудні плями
Та чекаєте у Господа щедрот.

Підкорившись статусу гендлярства,
Безліч народивши жебраків,
Захищаєте чужеє господарство,
Засилаєте на смерть синів, батьків.

Вам чужі господарі поради
За своїми фахами дають.
А скажіть мені: чого заради
Їх хвилює стан ваш? Ніс сують,

Пораються в вашій же кишені -
Є для них там гроші, а чи ні? -
І волають, наче навіжені,
Що не бути миру без війни.


Рецензии