Генетичний код

Хіба  ревуть  воли,  як  ясла  повні?
                Панас  Мирний

Мне  одна  догадка  душу  точит,
вижу  ее  правильность  везде:
каждый, кто  живет  не  там,  где  хочет,
вреден  окружающей  среде.
                Игорь  Губерман

Зроду,  за  Зігмундом  Фрейдом,
Свій,  чужий,  земля  і  небо,
Яким  оком  сприймеш  світ -
Мамин  визначив  живіт.
Кожний  на  Землі  народ
Має  генетичеий  код,
За  цим  кодом  він  живе
Й  проти  себе  рідко  пре.
Добрий  розум  треба  мати
Щоб  цим  кодом  керувати,
Особливо  де  є  реваншизм
Чи  великодержавний  шовінізм.
Де  тиск  зсередини  і  ззовні –
Мовчать  воли,  як  ясла  повні…
Своїм  не  став  в  своїй  вітчизні -
Забравсь  в  багно  сепаратизму.
Пошук  своїх  в  чужій  державі
В  своїй  державі  зраду  вабить:
Спадкоємність  забобонна -
Ось  вам  й  «п’ятая  колона»…
Тож  «До»  і  «Після»  Майданів
Критерієм  в  народі  стало:
Гідність,  воля,  честь,   єднання,
Народ,  нація,  віросповідання…
Хто  сприйняв,  хто  не  сприйняв
Український  наш  Майдан,
Відтак  людей  він  поділив
На  друзів  та  на  ворогів…
Всякий  бачить  лиш,  що  хоче,
Світ  такий,  які  в  нас  очі,
Правда  в  кожного  своя,
Одна  всім  Матінка - Земля!
         22.04. 2016р., Київ
_______________________
*На  фото  автора  вишивка
Народної  майстрині
Ази  Іванівни  Червоненко


Рецензии