Цыганская страсть разлуки... М. Цветаева, пер. с а

 
    Цыганская страсть разлуки!
    Чуть встретишь - уж рвешься прочь.
    Я лоб уронила в руки
    И думаю, глядя в ночь:

    Никто,в наших письмах роясь,
    Не понял до глубины,
    Как мы вероломны, то есть -
    Как сами себе верны.

                M. Tsvetayeva
    The gypsy passion of parting!
    We scarcely meet - you take flight.
    I helplessly give up fighting
    And think looking into the night:

    None, rummaging in our letters,
    Have seen in our souls' caves
    How treacherous we are - that is
    How faithful to ourselves.


Рецензии