ЧИ ДЕНЬ, ЧИ НIЧ

Чи  день,  чи  ніч  -  тепер  байдуже
Бо  гніву  навіть  вже  нема,
Хто  кого  любить  і  з  ким  дружить,
Кому  сума,  кому  тюрма.

Знов  у  державі  баламутять,
Хто,  коли  та  скільки  вкрав,
Потоки  і  офшори  крутять -
Один  щоб  здав  а  інший  взяв.

Вже  не  сумую  і  не  плачу
І  не  печалюсь  й  не  журюсь,
Таке  паскудство  наскрізь  бачу,
Як  тільки  можу,  так  й  борюсь.

Тож  не  байдуже,  що  жирують,
Що  кров  людськую  владно  п’ють,
Коропціонують  і  грабують,
Нормально  жити  не  дають.

Людці  снують  і  щось  говорять,
Пруть  популісти  й  шахраї,
Содом  й  Гомору  в  краї  творять,
Брехня  панує  на  землі.

Під  корінь  Україну  косять,
Хватають  ласії  шматки,
В  офшор  компанії  виносять,
Податки  тягнуть  з  бідняків.

Вести  державу  -  важка  ноша
В  краю  багатства  й  злиднів,
Не  так  страшні  московські  воші
Як  українські  гниди!*

Ненько,  край  молока  і  меду,
Мобілізуй  своїх  синів,
Не  пробачай  «панамогейту»,
Скарай  злодіїв  й  шахраїв!
*Симон  Петлюра
       13.04. 2016р., Київ


Рецензии