Допрос
В сусіда згоріла хата.
Попелом все занесло.
Дуже велика втрата.
Слідчий приїхав в село.
Ім;я та по батькові зразу.
І сказаному услід:
«Чи знає Іван де зараз
Його погорілий сусід?»
Іван протверезився врешті.
І зразу його «понесло:
«Знаю. Поїхав до тещі
У сусіднє село»
«Чи знає Іван, що горіло?
Кажуть, палали дрОва»
Іван відбивається вміло:
«Так сіно чадить і солома».
Питають: «Де був Іван,
Чому не прийшов заливати?»
«Я тільки корову загнав
І в хату пішов почивати».
«А де ж та корова була,
Бо рано-уранці горіло?»
«Вона до сусіда пішла
Покуштувати сіна».
«Отак, узяла і пішла?
Вона ж під замком сиділа».
«Геть усі двері знесла,
Бо їсти давно хотіла».
«І де вона ще побувала?»-
Продовжує слідчий вміло.
«Біля копиці стояла.
Жувала те кляте сіно».
«Корова від вас не таїлась.
ПодАлись додому хутко?»
«Ні. Почекав, як наїлась,
Поки допалив самокрутку».
"У, ледацюго клятий!
Що нам з тобою робити?
Навіщо спалив чужу хату?»
« А що, мав свою спалити?»
Свидетельство о публикации №116042007607