Вiють вiтри
Віють вітри, віють буйні,
Та й на Україну.
Там живе моє серденько,
А я, може й згину.
Зібралися козаченьки,
Та в похід ходити.
Може ляхів, чи москалів,
У поході бити.
Бо на нашу Україну,
Вони зазіхають.
Та ми вільні козаченьки,
Нехай про те знають.
А ми хлопці – запорожці,
Нам не сумувати.
Бо хочемо свою правду,
В своїй хаті мати.
Віють вітри, віють буйні,
Та нас не злякають.
Нехай наші воріженьки,
Стільки й щастя мають.
Ми зібрались, козаченьки,
В краї панувати.
І немає в Світі сили,
Щоб нас подолати.
Лише тільки в бусурманів,
Можете шукати...
Стережіться воріженьки,
Та й всі стережіться.
Бо воскресне, Іван Богун,
То й Ви, бережіться...
20:55.20.04.2016.
Навіяно, Великим Кобзарем,
та сучасними подіями, на Сході.
Свидетельство о публикации №116042010207