Кохання чи жалiсть?

Я в твоїх очах бачу біль,
А так хочеться бачити радість!
Можна сплутати цукор і сіль -
А чи можна кохання і жалість?

Це любов - коли кличуть в дім.
Жалість часом лише до порога.
Не прихистимо всіх тварин -
Лімітована все ж допомога!

Чи, жаліючи, щирі ми?
А в коханні всі завжди щирі?
Рани твої омила б слізьми -
Та, боюсь, лише більше пектиме.

А чи так вже важливо це?
І чи жалість - це завжди насмішка?
... Хтось роками жде тепле слівце
І любов. Чи хоч жалості трішки.


Рецензии