Тропарь преп. Марии Египетской гл. 6

Богородицею уневещенная Христу Богу нашему,/
Блудное житие оставила еси,/ Марие преславная,/
И подвигом вышеестественным подвизалася еси,/
Преподобного Зосиму добродетельми удивив,/
Научила сего посту, смирению и воздержанию,/
Пред кончиной Причаститися сподобилася еси,/
И ныне предстоя Престолу Святыя Троицы,/
Молися непрестанно о всех,// верою и любовию тя почитающих.   


Рецензии