Весна 2014 г. Билингва

Весна 2014 г.

Почки набухли, как девичьи груди,
В воздухе радость весны.
В парке гуляют влюблённые люди,
Не наблюдая часы.
 
Скоро украсятся кроны деревьев.
В жилках зелёную кровь
Солнце весеннее движет и греет
С южною розой ветров.
 
Утро вселяет надежду в рассудок,
Веру - осмысленный день.
В праздничный вечер сольются с салютом
Думы о русской весне.

22.03.2014 г.


Тундась 2014 к.
 

Путьксне пайгодсть бта стирень потят,
Кожфса кенярьтьфсь тундать.
Паркса кельксихть фкя фкянь од ломатть,
Киньге лангс аф шарфнезь ванфть.
 
Перьф курокста адерляхть шуфттне.
Сансост сянгяря верть
Мольфцы шись, и эсь эрьганц путнихть
Розань панчфть куфксне апрельть.
 
Васькафкс ёнти шобдавась  максы,
Кемафкс – арьсеф шинясь.
Панчфокс туй вес салютонь пъргафксса
Рузонь тундать колга мяльсь.
 
22.03.2014 к.,
(стихотворение написано на мокшанском языке)


Рецензии