Приключение в дороге рассказ

ПРИГОДА У ДОРОЗІ або і сміх, і гріх (бувальщина)

    Кумедна історія, про яку розповім нижче, трапилася багато років тому, ще у часи мого студенства, у п'ятницю, дорогою додому.
    Добиралася автостопом. Мені пощастило  - швидко зупинила автомобіль. Водій окрім мене "захопив" у пасажири ще одного юнака, кремезного і досить високого на зріст (про себе останнього прозвала Здорованем).
     Дорога здавалася довгою, оскільки і водій, і попутник виявилися мовчазними - за весь її відрізок ніхто й слова не промовив. З величезним нетерпінням чекала місця призначення. "Ну ось, нарешті!" - зраділа зупинці.
      Щойно водій натиснув на гальма, попросила його відкрити капот, аби витягти звідти мою студентську сумку з речами. Він швидко відреагував - захопивши ключі, поспішив виконати мою просьбу. І допоки віддавав мені сумку, Здоровань відійшов від нас на досить значну відстань. Водій покликав його: "Е-е-е, юначе, а розрахуватися?", на що хлопець відповів: "А у мене - проїздний, дядю!", при цьому демонструючи клаптик паперу, який давав дозвіл на безкоштовний проїзд у транспортах в межах міста Хмельницького. Далі - закинув сумку на плече, і - навтіки!  Ми з водієм приголомшено застигли від такого несподіваного розвитку подій, а коли усвідомили, що сталося, обоє вибухнули сміхом! Нареготавшись досхочу, шофер майже крізь сльози звернувся до мене: "Надіюсь, у Вас проїздного не має?", я захитала головою, мовляв "ні!", протягнула гроші та подякувала. А дядько додав: "Він все-таки зі мною розплатився - сміхом!"

   Крижановська (Маярчак) Світлана Петрівна,
   Україна, м. Хмельницький.

ID: 659698

дата надходження: 15.04.2016 09:30:48
© автор: Світлана Крижановська


Рецензии