Молодий смiливий

Молодий сміливий, вмілий,
Ти працюєш залюбки,
Ми ж народ старий осілий
Рвем городні будяки.

Ти ж новітнє покоління,
Щоб тобі заможно жить,
Маєш ловкість та сумління
Все що є переробить.
               
Ми ж минулого нащадки
Вже пройшли і Крим і Рим,
Ти ж про це не маєш й гадки,
Досвід наш для тебе дим,

Що зникає десь безслідно,,
З нами ж йде він в небуття,
Ми жили і добре й бідно,
Та дали ж тобі хиття.

А страждаємо тому ми,
Бо живем в епоху змін,
Маєш грОшей значні суми
Тоді встанеш із колін.

Нам цих сум не заробити,
Наше все, що у нас є,
Це тобі, сміливий, жити,
Зароблять буття своє.
14.04.16.


Рецензии