Когато еленът плаче от любов
муцунка с бяла пяна
и гаснещи очи.
Бучи гората,
плачливо скърцат стъбла,
трепери бук столетен,
падат лист подир лист,а
...небето тежи от звезди.
Рев на рогач,дълбок и далечен,
любовен рев на мъжкар...
Очи изумрудени светят -
ефирно леки завеси -
деветоклонни рога
чертаят морен въздух -
удар
и в грапавата кал
е тяхното величие.
...А небето тежи
от звезди
и любовен вопъл
на елен.
Свидетельство о публикации №116041403258