Молодыця-Дарка!

Дэ ты, йидыш, Дарко?
Дэ ты йидыш з мылым?
Йиду за подарком –
За душыстым мылом.
Буду мазать пыку,
Буду мылыть  шыю,
Вымыю всэ лыхо,
Стану билой-билой.
Стану як та пава –
У цвитасти юбки,
И про мэнэ слава
Загорыть  - як в грубки
Палытца осына,
Каждый тыждэнь в зиму, -
И мороз по спыни
Як рукою знимэ..
А щэ хочу бусы –
Красни, як рябына,
Шоб любылы гусы,
Колы их кормыла.
Хрюкалы шоб свыни
И бубнив собака,
Колы буду, мылый,
От побоив плакать.
Заробыла, - скажэшь. -
А яй нэ пэрэчу,
Хлиб повидлом мажу
Та тулюсь до пэчи.
А тоди до тэбэ –
Повяжу хустыну,
И лэтыть до нэба
Поцылуйив сыла.
А у тыждэнь знову
На базарь пойидым
И мэни обнову
Купувать мы пидэм:
Вышыту сорочку
Крэстыком та яргой.
Людочкы заквохчуть:
Молодыця-Дарка!
__________________________
Андрей Лях.


Рецензии