Борщ
Сонечко світило,
На землі у господині -
Гарно все вродило.
Але сварки почалися,
Якось на вгороді,
Кожен овоч захотів
Всими верховодить.
- Я капуста головна,
І велика голова.
Маю вітамін багато
І корисна у салатах!
- Я червоний пан буряк,
Дуже корисний на смак!
- Я картопля, другий хліб
На сніданок, і обід,
На вечерю, на свята.
Без картоплі - біднота!
- Я чудовая дівчина,-
Обізвалася морквина.
- Каротинів стільки маю,
Що за пояс всіх запхаю!
- Я солодкий перець важний,
Бо болгарський, бо поважний.
Маю дуже добрий смак
І без мене вам ніяк!
А цибуля і часник
Закричали більше всіх:
- Фітонциди лиш ми маєм,
Від хвороб охороняем!
- І тому ми головні,
Бо пекучі і міцні!
У товстого помідора
Теж була своя промова:
- Я пектини й каротини,
Я всілякі вітаміни,
Самий-самий... Я смачний
І над вами верховий!
Галас тут такий піднявся,
На городі, наче грім.
І ніхто не поступався -
Кожен хоче головним.
Сперечалися б й до нині,
Хто який, на кого схож,
Та зварила господиня
Смачний український борщ!
Свидетельство о публикации №116041109406