Вершаваныя загадкi для дзетак

Ходзiць ранкам па расе,
Грываю сваей трасе.
Ен пацягне плуг i воз
Любiць сена i авёс.
(конь)

Ходзiць важна па двары
Ён надзейны вартавы.
Спiць цi ў будцы, цi на ганку
Любiць косткi грызцi зранку.
(сабака)

Днём на пашы, на траве,
Ноччу спiць ў сваiм хляве
Штосьцi нам ўсiм  дае -
Мoцны той, хто яго п'е
(Карова)(малако)

2015


Рецензии