Бибылтаен!
Уарзын уае аемтгаей, тыхджын!
'Фсымаерты хураей мае бафсад!
Хоты хъаебыс - тынг адджын!
Туг дам, хионы куы 'ссары,
'Схъаелдзаег уаеййы заердае тынг!
Бузныгаей, дунейаен зары,
'Ссамайы уарзтаей маесыг!
Хота! 'Фсымаертае! Каераедзи,
Бахъахъаенаем, 'фхаерды баесты!
Уаед нае царды фаед 'сбаеззит,
Рацаеудзыстаем хаерзты раегъты!
Иудзинады 'сты нае тыхтае!
Фыдаелтае ныукахтой дзырд:
- Кух дам, кух аехсы... Нае бынтаен,
Бацамонаем мах раевдыд!...
О, нае хаехтае! О, нае баестае!
О, АЕстыр Хуыцауы тыд!
Лаегты дзыуар! 'Всургъы фаедтае!
Смахаей исын сусаег дзырд!
Мае хаеларты заердае рухсыл,
Архайут тыхджын, аемтгаей!
Сае раессугъд, хъарм, сталы удтыл
Кувын... Уаед мын уае ныфсаей!
9.04.2016 / 23:37
Свидетельство о публикации №116040911223
Тамара Бибылон Бибылты 25.04.2016 21:25 Заявить о нарушении