Суржик

Є грек і гречка,
Портфель і течка,
Є он й вона,
Мужик й жона.

Не так щось тута,
Або почута
Одна із назв,
Що написав.

У нас все можна,
Зна суржик кожна
Людинонька,
Вкраїнонька.

Московський говір
У нашій мові
Іще живе,
У суржик зве.

Колись чиновник
Ще одномовник
Казати мав
Як вимагав

Очільник влади
Й звільняв з посади
Як хтось не вмів,
Чи не посмів

Калічить мову
Й свою розмову
Цим суржиком
Й стать дурником.
07.04.16.


Рецензии