Кьегьал хва. Лейла Азизова

Йкъарикай юкъуз са хуьре,
Хуьруьн къерехда авай к/вале.
Бубан хва жезвай яшамиш,
Гадад Диде хьанай кечмиш.

Гадад лугьуда бубадиз,
Буба зун яргъал к/вализ
Жагъурда за,санал к/валах,
Тахьайт/а зун хуьре я къах.

Бубад жаваб гана хциз,
Гафарикай гьарфар кими
Туьтуьнани ак/ана шел,
Ацукьна,гъил алаз мет/ел.

Чан хва,алад югъур хьуй ваз,
За лугьудайла яб це на Заз,
Хва ацукьна куьсруьдал.
Буба ацукьна кавалдал.

Буба башламишна рахаз,
Вичин гададин гъил кьаз
Чан хва мукъат хьухь Вун рекье,
Гьатмир Вун ахмакьд к/вале.

Кьуьзуь касди лагьай к/валах,
Тавуна гьич Гаф ат/умир
Кесибризни ая к/валах,
Гьич куьмек таган тамир.

Саймиш тийиз зун багъманчи,
Къамат авай вун гъилерал.
Вун инсанрин гъил я эрч/и
Зун хуьруьнбрун я багъманчи.

Вазни хьана бул девлетар,
Зун кесиб яз амукьна къе,
Вавай жезва вири крар.
Залай кар алакьзавач къе.

Ви к/аник ква хъсан машин.
Заз авайди багълар я,
Ви машинди кузва бензин.
Багъди гузвайд емиш я.


Рецензии