Pro naygolovnishe

«Про найголовніше»

Найголовніше те,
Про що промовчали.
Чорнії клавіші
Мовою грали
І влучно складали
Гармонію слів.
Між строк інтонацій
Всій суті мотив.

Найголовніше те,
Про що не писали в книжках,
Не друк, не письмо і ніде,
Мов океаном іти на плотах,
Боятись не зовсім є страх,
А страхом не викрити совість.
Хоч краще і почитати натомість,
Але хоч давай помовчим.

Найголовніше те,
Про що пам’яють сни.
Вони наших всіх благ
Маленькі доньки й сини.
Що було не без сліду:
Неодмінно вперед і по колу.
Допомоги не буде і біди
Стануть звичайною школою.

Найголовніше те,
Що сльоза несе у собі.
Мені лише трохи,
Всю решту – тобі.
Лише мудрості крихти,
Улітку нічне і зоряне небо.
Усюди встигати й нікуди не бігти
А більше нічого й не треба…

02.04.2016
Сергій Лукашов


Рецензии