Квiтна недiля

Задкує ніч з Оливної гори,
і сонце заглядає в Східну браму. 
Він їде зруйнувати храм старий,
заклавши камінь для Нового Храму.          

Зринає в небо переможний клич  –
втішається Земля Обітована,
дорога сяє радістю облич,
злітає з уст захоплене "Осанна!".

І одягом юрба встеляє шлях,
і пальмовим Його вітає гіллям!..
Та час – до тіла прикладає цвях,
майбутні рани посипає сіллю.

Він дивиться, не стримуючи сліз,
і бачить все, що трапиться, до строку, 
в'їжджає на сумирному ослі
у місто каменованих пророків.

Уже в молитві Гетсиманський сад,
і нишпорять по ньому хижі тіні.
Цілунок, найпідступніша зі зрад,
вже визріває в Юдиній провині. 

І хрест тяжкий збиває кожен з вас   
невірою, убивчою, як зброя.               
Вечеря Тайна – перше із причасть –    
і ви свого розіпнете героя.    


Рецензии
Приєднуюсь до відгуків колег по перу - вірш чудовий і одухотворений...

Ли Чень Дао   15.04.2016 23:02     Заявить о нарушении
Дякую красно, пане Лі!
з теплом,

Маслов Владимир   17.04.2016 00:46   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.